Prostor lahko poveča produktivnost dela ali uspeh dogodka

Raziskovalci, menedžerji in psihologi so v zadnjih letih posvetili veliko pozornosti vplivu poslovnih prostorov na produktivnost in kreativnost v organizacijah. Spoznanja, do katerih so prišli, kažejo na veliko pomembnost razporeditve prostorov, opreme in svetlobe, pa tudi denimo nadstropja prostorov in prisotnosti rastlin v njih. Izkazalo se je, da je na delu pomembna tudi senzorna izkušnja estetike, saj okolje, ki deluje pomirjujoče, vsebuje visoko stopnjo reda in podobnost z naravo, vpliva na dobro počutje ter pripomore k večji produktivnosti.

Kotički za neformalno druženje Ljudje danes na delovnih mestih preživimo veliko časa, meja med profesionalnim in zasebnim življenjem pa se je zabrisala. V službi sklepamo prijateljstva in intenzivno komuniciramo, zato so številna podjetja uredila manjše kuhinje ali kavne kotičke, kjer lahko zaposleni v miru spijejo kavo in pokramljajo s sodelavci. Takšni prostori za klepet in druženje zaposlenim pomenijo veliko, počutijo se udobneje, lažje širijo svojo socialno mrežo, v službi pa ostanejo dlje.

Svetloba polni naše baterije Raziskovalci so poleg tega ugotoviti, da v prostorih ne sme biti preveč 'motečih' predmetov in okrasja, poudarjajo pa tudi veliko pomembnost svetlobe. V svetlih in naravno osvetljenih prostorih se zaposleni počutijo bolje, nasprotno pa jih pomanjkanje svetlobe naredi utrujene. To je nekako v skladu z naravnimi zakoni – kot vemo, smo v zimskem času zaradi več mraka nagnjeni k počitku in smo raje doma, medtem ko nas sončni pomladni dnevi zvabijo v naravo ter napolnijo z načrti in energijo. Ravno zato je pomembno, da za sestanke, izobraževanje ali večerne dogodke in seminarje, ki jih načrtujemo, izberemo prostor, ki bo svetel in bo na vse udeležence deloval pozitivno.

Prostor6 združuje prednosti za popoln dogodek Strokovni dogodki pogosto potekajo skozi cel dan, pri čemer je zaželeno, da udeleženci večino časa ohranjajo fokus in aktivno sodelujejo. Prostor6 združuje lastnosti, ki zagotavljajo uspešnost dogodkov – vse njegove sobe so svetle in funkcionalne, zaradi zelenega rastlinja pa tudi živahnejše, saj to povečuje budnost in kreativnost ter hkrati deluje pomirjevalno. Že ob vstopu v sprejemnico, ki je v osrednjem delu prostora6, obiskovalce obide občutek domačnosti, ki se nadaljuje v ostalih prostorih, odetih v umirjene barve – svetlo rjavo, zeleno, belo in zeleno, ter zasnovanih tako, da zagotavljajo diskretnost in popolno osredotočenost na delo. Prednost prostora6 je tudi, da se nahaja v 6. nadstropju poslovne stavbe, od koder se razpira prelep pogled na Kamniške Alpe, ki so videti kot na dosegu roke. Med odmori, ki se zvrstijo med sestanki in izobraževanji, se udeleženci lahko sprostijo na eni od zunanjih teras, se po njih sprehodijo in nadihajo svežega zraka.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana