Biophilic design pisarne izboljšuje z naravo

Danes se vedno več podjetij vse bolj zaveda, kako zelo pomembno je, da se zaposleni v delovnem okolju počutijo dobro. Ena od doktrin, ki se posveča dobrobiti uslužbencev in v zadnjem času prerašča v pravi trend, je Biophilic design. O čem govori?

Bolje delujemo v okolju, ki diha z naravo Po teoriji Biophilic dizajna, ki želi moderno poslovno okolje čim bolj povezati z naravo, smo se bili ljudje 99 % svoje zgodovine vajeni prilagajati naravnim pojavom, danes pa se v nasprotju s tem podrejamo okolju in objektom, ki smo jih ustvarili sami. Biophilic dizajn trdi, da se še danes najbolje počutimo in smo najbolj produktivni v čim naravneje oblikovanem delovnem ambientu, ki vsebuje prijetne zemeljske barve – takšno okolje naj bi bilo ključno za psihofizično zdravje in dobro počutje. Ker danes večino dneva preživimo na delu, je osnovni smoter Biophilic dizajna oblikovati delovno okolje, ki je čim bolj naravno in s tem blagodejno.

Ločitev od narave nam škodi Seveda ne moremo kar o vsakem naravnem prostoru govoriti kot o Biophilic okolju, ki dobro vpliva na zdravje in počutje – puščave in globoka morja na primer niso najboljša za nas. Iz želje ustvariti optimalno okolje zase smo se ljudje v preteklosti želeli ločiti od narave in menili, da je v njej pozitivno le to, da nudi surovine, ki jih je treba uporabiti za tehnologijo. Ta prepad med naravo in človekom je danes opaziti na mnogih področjih: med drugim v sodobnem kmetijstvu, tehnologiji, šolstvu, zdravstvu, v splošnem razvoju in arhitekturi.

Skozi civilizacijski razvoj smo ljudje oblikovali umetne bivalne prostore, ki so prav zaradi svoje ločenosti od narave nezadostni in tudi škodljivi: primanjkuje jih naravne svetlobe, naravnega zračenja, vegetacije, razgledov ter drugih podpornih in stimulativnih dejavnikov, prisotnih zgolj v naravnem okolju.

Kot danes vse bolj ugotavljamo, pa je stik z naravo izjemno pomemben za našo produktivnost, saj ljudje tako občutimo pristnost in ravnovesje. K stimulativnosti delovnega okolja pripomorejo naravna svetloba, čist zrak, voda in zelene rastline – vse to pozitivno učinkuje na posameznika. To dokazuje, kako močno je naše fizično in mentalno počutje odvisno od stika z naravo, ki zmanjšuje stres in nas navdaja z občutkom povezanosti z okoljem.

Prostor6 prinaša prednosti Biophilic designa Delovno okolje, ki upošteva vse značilnosti in kriterije pravega Biophilic dizajna, zagotavlja tudi prostor6. Ustvarjen je bil z namenom, da obiskovalcem omogoči odlično počutje – prostori so zato svetli, funkcionalni in v celoti zasnovani tako, da pozitivno vplivajo na posameznika. S svojo lego na obrobju Ljubljane, le streljaj od poljan in hribov ter umeščenostjo na vrhu poslovne stavbe Volvo je prostor6 še dodatno odmaknjen od mestnega vrveža. Notranjost prostora6 na vseh straneh obdajajo razsežne terase, ki zagotavljajo občutek odprtosti in svobode. S svojim edinstvenim in modernim Biophilic dizajnom je Prostor6 čudovito okolje za ustvarjanje novih zgodb, razvoj inovativnih idej ter sklepanje dolgoročnih poslovnih stikov.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana