Hrana in pijača na dogodku – kako poskrbeti, da bo vse, kot je treba?

Morda niste vedeli: eden glavnih razlogov, da ljudje obiščejo dogodke, je hrana – ne glede na vsebino dogodka. Zato je pomembno, da kot organizator dogodka izbiri hrane in pijače posvetite veliko pozornosti ter poskrbite, da z njo na udeležence naredite vtis.

 

Številne vloge hrane

Hrana ima na dogodku posebno vlogo, saj predstavlja njegovo neformalno plat. Ob njej se sprostimo, odvrača nas od psiholoških obremenitev, ki jih dogodek zahteva, najsi gre za zahtevno izobraževanje ali napor ob druženju z ljudmi, ki jih slabo poznamo.

Seveda hrana deluje predvsem fiziološko. Ljudje, ki so siti – in so poleg tega posegli po slastnem prigrizku – so bolj potrpežljivi, prijazni in komunikativni od lačnih.

Poleg tega je hrana lahko tudi sredstvo za posredovanje marketinških sporočil ali vrednot vaše organizacije. Hrano ali pijačo lahko opremite s kratkim besedilom, ki ustreza vsebini vašega dogodka, ali pa z vašim logotipom.

 

Pri izbiri upoštevajte vse

Ko razmišljate o izbiri hrane, morate upoštevati mnogo parametrov: letni čas, pretežno moške ali ženske udeležence, življenjski slog udeležencev, njihovo starost, morebitne vegetarijance in podobno.

Ne glede na to, kako se odločite na podlagi teh dejavnikov, tudi ne pozabite, da je vedno pametneje izbrati zdravo hrano. Ni nujno, da bodo s tem zadovoljni prav vsi, vendar vam bodo zamerili manj kot nekateri od tistih, ki bi jim postregli zelo nezdrav prigrizek.

 

Prednosti odločitve za catering

Če ste negotovi glede tega, kaj postreči ali nimate dovolj časa, vam svetujemo, da hrane ne pripravljate na svojo roko, temveč se odločite za catering. Ta ima veliko prednosti – prihranili boste tako čas kot denar, saj catering strokovno in učinkovito poskrbi za vse in v večini primerov ne stane veliko, če upoštevate vse, kar vse nudi.

Dobra catering služba vedno priskrbi veliko idej, kaj postreči, ter zna poskrbeti za hrano tako na majhnih kot velikih prireditvah. Prednost je tudi servisno osebje, ki obvlada postrežbo.

V prostoru6 vam v sodelovanju z izbranimi kulinaričnimi hišami zagotavljamo catering, ki je povsem prilagojen značaju vašega dogodka. Po želji vam svetujemo pri izbiri menuja ter skozi brezhibno pripravo hrane in postrežbo zagotovimo, da je dogodek po tej plati izpeljan popolno.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana