Minimalistični interier dobro vpliva na počutje obiskovalcev

Vse več raziskav kaže na to, da izčiščen, enostaven in organiziran bivalni prostor veliko pripomore k temu, da se v njem znebimo stresa, umirimo telo, uredimo misli ter učinkovito varčujemo s svojo energijo. Urejeno okolje na nas vpliva zelo pozitivno – interier, zasnovan po principih minimalizma, ne sprosti le veliko prostora v našem domu, temveč tudi v naših možganih.Manj je več Bistvo minimalizma je več, ne manj: več čas, več prostora, več svobode – in več umirjenosti duha za nas. Da bi dosegla te učinke, minimalistična arhitektura poudarja priliv naravne svetlobe, čiste linije pohištva, visoko stropovje ter minimalno opremo in dekoracijo.
Čeprav tako zasnovan interier v mnogih sproža estetsko ugodje, pa so njegovi učinki tudi psihološki. Odstranjevanje nereda v prostoru in nepotrebnega pohištva namreč ustvarja veliko odrtega prostora, ki je blagodejen – če počistite prostor, boste s tem počistili tudi svoj um. Nasprotno pa prostori, ki so neurejeni ali polni krame, povzročajo stres: nered je vir cele množice vizualnih in drugih dražljajev, ki obremenjujejo naše možgane, nas utrujajo in tudi povzročajo tesnobo.

Nasprotni učinek Vendar pa ima preveč minimalistična zasnova včasih tudi nasproten učinek, saj lahko tak prostor učinkuje preveč sterilno in tako, da se v njem počutimo izpraznjeno ter depresivno. Praznjenje interierja ne sme pomeniti praznjenja značaja: kosi pohištva moraji biti kakovostni in imeti v vsebi nekaj več, značaj, ki napolni prostor. Minimalizem je zato razmišljanje o opremljanju prostora s kvaliteto, ne kvantiteto.

Minimalizem za učinkovite dogodke Učinki minimalistične zasnove interierja pa ne veljajo samo za dom, ampak tudi za prostore, v katerih potekajo dogodki, sestanki in izobraževanja. Udeleženci vašega dogodka se bodo obnašali bistveno drugače, če jih boste povabili v prostor, učinkovoto urejen v skladu z minimalistično doktrino.
Tako je urejen tudi Prostor6, prizorišče, oblikovano v duhu skandinavske enostavnosti, ki ga lahko glede na značaj vašega dogodka prilagodite po svoje. Na izjemno dostopni lokaciji v srcu poslovne Ljubljane na skupno 295 kvadratnih metrih ponuja funkcionalne prostore, osvetljene z naravno svetlobo ter veliko karakterja. V tem minimalističnem duhu prostor6 poskrbi prav za vsak element, tudi za catering, ki se s svojo vrhunsko in hkrati enostavno kulinariko prilagodi vašemu dogodku.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana