5 razlogov, zakaj na dolgotrajnih sestankih potrebujemo odmore

Učinkovitost sestankov je odvisna od sposobnosti udeležencev, da se osredotočijo na vsebino in so kar najbolj mentalno aktivni. Da bi bilo to mogoče, pa je treba upoštevati enostavno pravilo: obdobju dela mora slediti od pet do petnajst minut odmora, saj si lahko le tako udeleženci sproti 'polnijo baterije' in od sestanka odnesejo največ.Najboljši primer za učinkovito 'sestankovanje' je šola: uri pouka sledi odmor, temu spet pouk in nato znova odmor. Ta neštetokrat preizkušen izobraževalni obrazec se uporablja z razlogom – dokazano je namreč, da lahko že kratek odmor naredi pravi čudež, z bistvenim izboljšanjem učinkovitosti in tudi počutja.

Zato vam svetujemo, da v načrtovanje dolgotrajnega sestanka ali izobraževanja, ki traja ves dan, vključite tudi odmore. Tukaj so razlogi, zakaj:

1. Dejstva kažejo, da je odmor treba narediti na vsako uro (največ na uro in pol) Pozornost ni nekaj, kar lahko traja poljubno dolgo. K njej se nihče od nas ne more prisiliti. Zato se je treba ravnati po zakonitostih, ki so za vse enake – praksa in številne raziskave jasno kažejo, da se lahko naši možgani na delo osredotočijo le za 90 do 120 minut, nato pa potrebujejo odmor, ki naj traja od 5 do 15 minut.

2. Odmori rodijo odlične ideje Ko vstanemo od mize in si vzamemo odmor, se naše misli sprostijo, pogosto pa tudi začnemo razmišljati o pravkar slišanem ter dobimo kakšno dobro idejo. Zunaj sobe za sestanke (oziroma za izobraževanje) se pogosto vname debata, saj marsikdo izrazi svoje mnenje, ko stopi iz formalnega okolja v bolj neformalno. Prav odmori lahko zato prinesejo miselni preboj, ki ga iščemo.

3. Tudi telo si mora napolniti baterije Odmorov ne potrebujemo le zato, da se psihično resetiramo – napolniti moramo tudi telesne baterije. Prigrizki in napitki nas pripravijo, da lahko z več energije nadaljujemo sestanek. Če sestankujete v prostoru6, vam v ta namen zagotovimo izvrsten catering, ki poskrbi še za nekaj več: kar ga zagotovijo izbrane kulinarične hiše, hrana odmor obarva tudi s pravimi gurmanskimi užitki.

4. Odmor je priložnost, da se razgibamo Na sestankih sedimo – in to precej dolgo. Zato telo kar kliče po tem, da bi se razgibalo. Pomagamo mu lahko na različne načine: včasih je dovolj, da se malce sprehodimo naokoli, drugič nas bo zamikalo, da naredimo kakšno vajo – obstaja cela vrsta razteznih vaj, ki nam pomagajo, da se v hipu počutimo bolje in smo pripravljeni na nadaljevanje sestanka.

5. Odmor je pravi čas za pohvalo in dvig motivacije Odmor je tudi priložnost, da ekipo udeležencev pohvalite za sodelovanje in predano delo na sestanku oziroma izobraževanju. Ekipa se bo počutila cenjeno in motivirano, vam pa se ne bo treba bati za uspešno nadaljevanje dela.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana