Vonj lahko ustvari ambient – uporabite ga na svojem dogodku

Različne vonje je mogoče uporabiti za ustvarjanje določenega razpoloženja, zmanjšanje stresa, vlivanje energije, vzbujanje nostalgije in tako naprej. Imajo tako močan učinek na človekovo počutje, da jih lahko s pridom uporabite na svojem dogodku – vonj lahko bistveno definira njegov ambient.

Prav vonj je tisti element dogodka, ki je pogosto med najbolj zanemarjenimi. A to je škoda, saj je lahko prav premišljena izbira dišav tisto, kar dogodek povzdigne in ga obiskovalcem vtisne v spomin.

Po nekaterih raziskavah kar 75% naših čustev izvira iz tega, kar vonjamo, le 25 % pa iz tega, kar vidimo in slišimo. In prav tako je dejstvo, da lahko dojemanje nekega prostora spremenite že samo s tem, da v njem zamenjate vonj.

Zakaj torej tega orožja ne bi s pridom uporabili pri dogodkih?

Vprašajte se, kakšno atmosfero bi radi ustvarili in kakšni so vaši cilji, v skladu s tem pa naj izbrani vonj poskrbi za še večji uspeh vašega dogodka.Izberite pravega
Izbrani vonj je odvisen od teme in cilja vašega dogodka ter prizorišča. Če želite povečati osredotočenost, budnost in možgansko aktivnost občinstva, uporabite recimo poprovo meto in rožmarin. Vonj po jabolkih bo povzročil, da se bo prostor zdel večji kot v resnici je, zaradi česar bo ljudem v njem udobneje. Glavni vonj dogodka pa lahko priskrbi tudi prijetno dišeča hrana, ki jo postrežete.

Že pred dogodkom testirajte vonj in imejte v mislih, da bodo na dogodku mnogi vonji 'konkurirali' temu, ki ga boste izbrali, med njimi zlasti parfumi, ki jih bodo nosili udeleženci. In ne pozabite – vonjev je lahko kmalu preveč, kar deluje moteče.

Vtis lahko naredite že takoj – predstavljajte si, da udeleženci vašega dogodka že pri vstopu navdušeno rečejo: "Tu diši čudovito!" Že preprosta dišeča sveča na recepciji lahko ustvari ambient.

Zavedajte se, da smo ljudje senzorična bitja. S prijetnimi čutnimi dražljaji, ki jih lahko vključite v svoj dogodek, boste udeležencem zagotovili več užitka in pozitivnih občutkov.

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana