S pravim zaključkom podčrtajte uspeh dogodka

Finiš je vedno zelo pomemben – tudi na vašem dogodku, v katerega ste vložili veliko truda. Če ob njegovem izteku ne izrečete nekaj dobro pretehtanih zaključnih stavkov, lahko celotno dogajanje ostane nekako nezaokroženo in v zraku obvisi občutek nedokončanosti. To je velika škoda, saj je lahko pokvarjen celoten vtis dogodka, ki se je morda vse do teh sklepnih trenutkov razvil v velik uspeh. Zaključek je potreben, ker na udeležence deluje tako na racionalni kot čustveni ravni in dogodku postavi piko na i.Naredite povzetek

Kako torej pravilno zaključiti? Uvodoma kratko izpostavite, kaj vse so bili razlogi za današnji dogodek, zgoščeno izrazite njegovo glavno idejo in cilje ter se ne pozabite zahvaliti vsem (so)organizatorjem, ki so sodelovali pri njegovi izvedbi.

Pohvalite uspeh dogodka

Nato je pomembno, da z iskreno energijo izrazite svoje prepričanje, da je bil dogodek, ki se pravkar zaključuje, v vseh pogledih uspeh. Tudi če v resnici ni bil preveč uspešen, izpostavite njegove številne pozitivne plati – gotovo jih je vsaj nekaj. Pri tem pa ne pozabite pohvaliti vseh udeležencev. Povejte jim, da so k uspehu današnjega dne največ pripomogli prav oni, hkrati pa se jim lepo zahvalite za prihod.

Ozrite se naprej

Tudi če je bil dogodek zelo uspešen, je ta uspeh vedno mogoče še preseči – in to je nekaj, kar ostaja za prihodnost. Prav cilji, ki morajo biti doseženi v bodoče, so lahko tudi razlog za organizacijo naslednjih podobnih dogodkov. Če je tako, izrazite svoje navdušenje nad tem, da se boste z udeleženci že kmalu spet srečali.

Bodite kratki in kratkočasni

V sklepnih besedah bodite ravno prav dolgi in zaključek povejte samo v nekaj stavkih ali največ nekaj minutah. Če je le mogoče, svoje iskrene pohvale in resne poudarke združite z dovoljšnjo dozo sproščenosti – bodite zabavni in poslušalce nasmejite, v vsakem primeru pa bodite pozitivni!

Rezervacija

Za vsa dodatna pojasnila, ogled prostorov ali rezervacijo nas lahko vsak delovni dan pokličete na 01/5843 219 ali nam pišete na rezervacija@prostor6.si.

01/5843 219
rezervacija@prostor6.si
prostor 6, Leskoškova 2, 1000 Ljubljana